Château De Caladroy's bedste vin. Her har man kun anvendt druer fra slottets ældste vinstokke (over 50 år gamle). Man har håndsorteret druerne og kun de allerbedste er anvendt. Man skal op på en 2. eller 3. Cru for ar få samme kvalitet.
Appellation:
Côtes du Roussillon Villages AOC
Alkohol:
14,5 %
Druer:
80 % Mourvèdre og 20% Syrah
Vinifikation:
Grøn høst reducerer produktionen til 20 hl/ha. Druerne vinificeres hver for sig. Gæringen er termoreguleret. Efter gæring blandes den endelige cuvée.
Lagring 12 måneder på franske egetræsfade, heraf 80% nyt træ, efterfulgt af flaskelagring.
Geografi:
Chateau de Caladroy ligger i kommunen Bélesta, nær Col de la Bataille i Pyrénées Orientales.
Jordbundsforhold:
Jorden er skiferholdig, faktisk ligger skiferstykkerne på jorden mellem vinstokkene. Markerne er beliggende i 260 – 300 meters højde over havet.
SMAGSNOTER:
Farve: Dybrød.
Bouquet: Kraftig, kompleks duft med sorte oliven, stald, vanille og lakrids.
Smag: Meget kraftig smag med brombær, tobak og lakrids. Bliver hængende i munden i utrolig lang tid.
Ønologens råd:
Dekanter 2 timer før servering. Kan gemmes op til 10 år eller mere, alt afhængig af lagerforhold.
Serveringstemperatur: 16° C.
Kulinariske forslag: Perfekt til rødt kød med krydrede saucer, lammeryg, karrykylling og Daube de Provence.
Ch. de Caladroy blev påbegyndt i den første halvdel af det 11. århundrede og er bygget for at forsvare den fransk-spanske grænse. Chapelle St. Michel er bygget i det 14. århundrede og er en del af det nuværende chateau.
Chateau de Caladroy har 130 ha med vinstokke.
Jorden har fået tilført organisk gødning (kompost) i 3 år for at være så biodynamisk som muligt.
Man gennemfører grøn høst, dvs. tynding af drueklaserne, for at højne kvaliteten af de resterende druer.
Høsten foregår manuelt for at udvælge de druer, der er mest modne på netop høsttidspunktet.
Også på vingården foregår en udvælgelse af druerne, for at højne kvaliteten.