Saftig sag fra Sydrhône!
Smagen er lækker rig og sveskeblød med vedvarende frugtfylde og provencalske krydderurter i eftersmagen. Et virkelig godt glas vin der bare smager af mere.
Vinens karakter:
Duften lokker med viol, kirsebær og brombær, samt elegante strejf af lakrids, peber, urter og søde krydderier. Smagen er lækker rig og sveskeblød med vedvarende frugtfylde, samt provencalske urter i eftersmagen. Vinen afsluttes af fløjlsbløde tanniner.
Hvad er vinen velegnet til?
Cairanne vil være forrygende lækker til traditionel efterårsmad, men er også god som hyggevin.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på 60% Grenache, 35% Syrah og 5% Mourvedre. Vinen er ikke blevet fadlagret, og det er med til at bevare den friske frugt i smagen.
Om Cairanne:
I dag er Cairanne en malerisk landsby beliggende i et landskab med klippefremspring, en charmerende flod, solrige bakker og duftende "garrigue" (et udtryk der bruges om provencalske krydderurter, som timian og oregano.
Cairanne ligger på et kalkplateau i det sydlige Rhône, og områdets vinmarker ligger generelt lavere end vinmarkerne i Vacqueyras og Gigondas, der ligger få kilometer mod øst. Vinene fra Cairanne er ærketypiske for vindistriktet, og som regel fremstillet på en blanding af Grenache, Syrah, Carignan og Mourvèdre. Disse druer kombinerer moden frugt, peber og krydderi.
Vinene var tidligere klassificeret som 'Côtes du Rhône Villages Cairanne', men efter en længere periode, hvor kommunen af mange blev set som den bedste af landsbyerne, blev den hævet til cru-status i 2016. Det betyder, at vin produceret her nu bare er mærket 'Cairanne'. De ligger derfor på samme niveau i klassificeringshierarkiet som velkendte, stedspecifikke navne som Gigondas, Vacquyeras eller Cornas, plus andre nyere betegnelser, såsom Rasteau.