Ca' del Toscanello IGT Magnum
Ca' del Toscanello IGT Magnum
En af vores største succeser i Holte Vinlager. Den er lavet på 100% Sangiovese Grosso, som er hoveddruen i Toscana. Mest velkendte vine på druen er Brunello og Rosso di Montalcino. Vinen tåler
absolut sammenligning med disse. Den er klassificeret som IGT, hvilket er niveauet højere end Vino di Tavola – bordvin.

Den er flot sammensat; med en duft af mørke kirsebær, svesker og et tvist af mokka, og med en kraftfuld smag af modne røde bær, sorte blommer, krydderurt og egetræsvanilje. Tilpas afstemt tanninindhold fuldender vinen. Vi anbefaler, at du ilter vinen en halv times tid inden servering. Solide og krydrede retter, grillet kød, lam og kraftige oste (ikke skimmel), er perfekte ledsagere til denne vin.

IGT vine fra Toscana
IGT står for Indicazione Geografica Tipica og er en relativ ny klassifikation i italiensk vinlovgivning, der blev indført i 1992. Den blev indført da mange af landets bedste vine på det tidspunkt kun kunne skrive Vino di Tavola – bordvin – på etiketten, da vinene ikke levede op til DOC eller DOCG kravene. IGT-vine har ikke lige så stramme regler som disse. Druerne skal stadig dyrkes i et bestemt område, men det kan være fra et større område og fra forskellige sub-regioner. Og endelig er druesammensætning og lagring et frit valg.

Årgang 2008 fik BT-sølv, juli 2011.
Kommentar fra Tim Vollerslev "Frugtrig, behagelig, saftig kraftig rødvin. Flot lang smag af modne mørke bær, krydderurter, lidt sorte blommer, mørk chokolade og egetræsvanilje. Dejlig vin. Velegnet til kraftige lidt krydrede retter af eksempelvis grilstegt okse eller lam. Luftes gerne en halv time inden den drikkes".
Vis mere
Vis mindre

Ca' del Toscanello IGT Magnum

250,00
   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandItalien
OmrådeToscana
VinhusProduttori di Govone
Årgang2018
DruerSangiovese
SmagsretningFyldig
Tør
Velegnet tilKrydrede retter
Smagfulde oste
Lam
Oksekød
Flaskestørrelse150 cl.
TypeRødvin
VarenummerP12055318
Andre har også købt
Ménage à Trois Midnight Red
Spätburgunder Handwerk S3
Glanzstück Spätburgunder