Forrygende Ripasso!
Hos Ca' del Monte har man specialiseret sig inden for fremstilling af Ripasso-vine med alder på. Denne 6 år gamle vin smager helt fantastisk, og den har et noget anderledes udtryk end den mere typiske, sødmefulde og rosinmættede Ripasso, som vi kender den.
Vinens karakter:
Vinen er mørkerød i farven og byder på intense og charmerende aromaer af mørke bær, saftige modne kirsebær, blommer, krydderier og et diskret fadpræg med vanilje.
I smagen har den for en vin i denne prisklasse en imponerende saft og kraft med en elegant, blød og imødekommende frugt, forfriskende syre og en lang tør eftersmag med saftige tanniner.
Hvad er vinen velegnet til?
Vi anbefaler vinen til vildt, oksekød, lam, gris, gryderetter og modne oste.
Nyd gerne vinen ved 16-18 grader.
Om Ripasso:
Denne vins unikke karakter kommer fra den specielle produktionsmetode, Ripasso. (Ordet Ripasso kommer fra det italienske ripassare, som betyder "at gøre noget en gang til")
Det er en metode, som er kendt fra gammel tid i Valpolicella-regionen, men som blev genopdaget sidst i 1950'erne af ønologen Nino Franceschetti i sin søgen efter rødderne i vinteknologien.
Ripassometoden er en logisk udbygning af Valpolicella's tradition for at tørre de bedste drueklaser, som ender som enten Recioto, den søde, eller Amarone, den tørre. Efter gæringen af de tørrede druer bliver vinen tappet fra gæringstankene og bliver pumpet ind i store tønder for Amarones vedkommende og i små tønder for Reciotos vedkommende.
Tilbage i gæringstankene er bærmen og en god del vin, som stadig er varm efter gæringen og fuld af sukker og glycerin, som endnu ikke er omdannet til alkohol. Dette finder sted i februar eller marts.
Derefter pumpes Valpolicella Classico, som blev lavet den foregående oktober, ind i disse gæringstanke med bærme og vin for at påbegynde den anden gæring. Denne anden gæring giver vinen et højere alkoholindhold ( fra ca. 12% til 13,5% ) , gør farven dybere, giver mere tannin og giver alt i alt en vin med en meget speciel karakter og en forfinet bouquet.