Ca' del Monte Ripasso Superiore 2014
Ca' del Monte Ripasso Superiore 2014
En ”SUPER RIPASSO” er ofte et bedre glas vin end en billig Amarone. Den er måske ikke lige så kraftrig, men til gengæld har den mere karakter og eftersmag.  

Denne fantastiske Ripasso er et helt vidunderligt ægteskab mellem det bedste fra 2 verdener: Den friske, unge Valpolicella og den tunge, kraftige Amarone. Den unge vin får lov at gære en ekstra gang på bærmen fra Amarone, hvilket tilfører duft, smag og alkohol.

Anmeldelse af årgang 2010:
5 stjerner på vinavisen.dk, uge 45 2018.

Ripassometoden:

Denne vins unikke karakter kommer fra den specielle produktionsmetode, Ripasso. (Ordet Ripasso kommer fra det italienske ripassare som betyder at gøre noget en gang til) Det er en metode, som er kendt fra gammel tid i Valpolicellaregionen, men som blev genopdaget sidst i 1950'erne af ønologen Nino Franceschetti i sin søgen efter rødderne i vinteknologien.

Ripassometoden er en logisk udbygning af Valpolicella's tradition for at tørre de bedste drueklaser, som ender som enten Recioto, den søde, eller Amarone, den tørre. Efter gæringen af de tørrede druer bliver vinen tappet fra gæringstankene og bliver pumpet ind i store tønder for Amarones vedkommende og i små tønder for Reciotos vedkommende. Tilbage i gæringstankene er bærmen og en god del vin, som stadig er varm efter gæringen og fuld af sukker og glycerin, som endnu ikke er omdannet til alkohol. Dette finder sted i februar eller marts. Derefter pumpes Valpolicella Classico, som blev lavet den foregående oktober, ind i disse gæringstanke med bærme og vin for at påbegynde den anden gæring. Denne anden gæring giver vinen et højere alkoholindhold ( fra ca. 12% til 13,5% ) , gør farven dybere, giver mere tannin og giver alt i alt en vin med en meget speciel karakter og en forfinet bouquet.

Vis mere
Vis mindre

Ca' del Monte Ripasso Superiore 2014

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %13,5%
LandItalien
OmrådeVeneto
VinhusCa' del Monte
Årgang2014
DruerCorvina
Rondinella
Molinara
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilSimre/gryderetter
Charcuteri
Tapas
Ostebord
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531299
Mest sete varer