Breuer Riesling Meisterstück
Breuer Riesling Meisterstück

Et sandt mesterstykke!


Fra kultvinmarken, Bockstein, får du her en særpræget og meget unik Riesling oplevelse.

6 stjerner og 95 point fra flaskehalsen.nu:
"Den går altså ikke med Janteloven. At kalde sin vin ‘Meisterstück’. Næ, så skal anmelderen dældylme finde alt, hvad der er at udsætte på indholdet, for den slags inviterer til, at man skal save hele herligheden midt over. Problemet er bare, at det er umuligt. For det her er Riesling fra øverste hylde.

Stefan Breuer er en gudsbenådet vinmager – uanset om han har fingrene i rødvine, de boblende lækkerier i den mousserende ‘X’ – eller som her i Riesling-druer fra Bockstein-marken. Det er ikke en Riesling, der er som de fleste. Det her er et specielt sted, hvor det er endnu mere vanskeligt at bestemme, om vi er i den tørre eller den mere sødmefulde ende, for stilen er meget anderledes. Det er umiddelbart mest i den tørre ende, men alligevel er der så meget frugt og fylde, at tørheden kommer til udtryk på en mere åbenhjertig og ukompliceret måde. Det smager fremragende, og det er på samme tid en atypisk Riesling – men alligevel er man aldrig i tvivl om druesorten.

Måske Janteloven ville volde Stefan Breuer problemer i Danmark, når han kalder sin vin ‘Meisterstück’. Men sandheden er, at det faktisk er decideret ydmygt at bruge det navn, for det her er mere end bare et mesterstykke."


WineManual - 6 stjerner, september 2020.

Vinens karakter:

Denne Riesling er meget karakterfuld. Den er tør og fyldig, og så har den et helt særligt urtet og frugtet præg, i modsætning til de mere typiske Rieslinger, som er mere mineralske og flintede i stilen. Eftersmagen er lang og vedholdende, og der opdages hele tiden nye elementer i takt med at vinen får lov at åbne sig.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er meget velegnet til især kalvekød og solide fiskeretter.

Serveringstemperatur cirka 10-12 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Druerne kommer fra vinmarken Bockstein. Vinstokkene her er over 30 år gamle og det er med til at give druerne en enorm dybde og kompleksitet. Macerationstiden varer to dage og gæringsprocessen varer i hele ti måneder.

Om producenten:

I maj 2006 begyndte Stefan Breuer at producere vin. Han startede med kun 1 hektar land beplantet med vinstokke, men siden er der sket meget. Producenten Stefan Breuer er nu i besiddelse af intet mindre end 11,5 hektar land i forskellige dyrkningsområder. 10,5 hektar i Tyskland, i områderne Rheingau (omkring Geisenheim, Johannisberg og Erbach) og i Rheinhessen (omkring Grosswinternheim). Den sidste hektar er fordelt på områder i Rioja, Spanien og Piemonte, Italien. Mangfoldigheden i vinmarkernes beskaffenhed skaber karakterfaste og nuancerede vine.

Stefan Breuers filosofi og ambition består i at producere moderne vine uden at afstå fra traditionerne. Meningen er at man skal kunne smage ”terroiren” – altså jordbundskarakteren, med alle dens facetter.

Stefan kommer fra en lang afstamning af fænomenale vinproducenter i Rheingau. Hans berømte onkel, Georg Breuer, er nok den person der først falder i tankerne. Forbindelsen fra vinmarkerne til de snørklede processer i vinkælderen er tillært gennem mange år, og tilbage i 2006 gik Stefan solo, og er siden gået på opdagelse på sin egen måde. Med stor succes!

Vinverdenen udvikler sig konstant – den bliver mere international, varieret og oplevelsesorienteret.
Stefan Breuer tager højde for dette med fremstilling af moderne vine, udveksling af erfaringer med kolleger, og deltagelse i vinsmagninger hos samarbejdspartnere.
Som han siger: ”Gode ideer kan kun ske når du åbner øjnene”!

”Vin er nydelse og lidenskab. Få ting er lige så spændende og varierende som vin. Uanset om man arbejder i vingården eller i kælderen, så handler det om at få det bedste ud af druerne - det er min passion.”
Citat: Stefan Breuer
Vis mere
Vis mindre

Breuer Riesling Meisterstück

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandTyskland
OmrådeRheinhessen
VinhusWein & Sektgut Stefan Breuer
Årgang2018
DruerRiesling
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Kompleks
Velegnet tilKalv
Fisk med kraftig sauce
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
flaskehalsen.nu
WIneManual
VarenummerT01131021
Mest sete varer