Beaujolais Villages Nouveau 2018

Dette er ikke en ”almindelig” Beaujolais Nouveau – men en slotsaftappet luksusudgave med betegnelsen, Villages. Rødvinen er lavet på Gamay-druen, og hvert år bliver vinen frigivet til salg tredje torsdag i november efter at den kun har gæret i et par uger.


Historien:
Få ting er mere ”retro” end Beaujolais Nouveau. Vinen med tilnavnet, nouveau (ny), er symbolet på afslutningen af årets høst, og altså den første vin der produceres efterfølgende. Oprindeligt startede kapløbstraditionen tilbage i 1970'erne, hvor den engelske avis The Sunday Times udskrev en konkurrence om, hvem der først fik den nye vin til London. Alle midler blev taget i brug - sportsvogne, ballonskibe, faldskærmsudspring og veteranbiler.

Traditionen spredte sig hurtigt til resten af Europa, og herhjemme har det siden 1977 været Peder Tholstrups restaurant på Gråbrødre Torv, der stod for festlighederne, når f.eks. Thorkild Thyrring efter en hæsblæsende tur op gennem Europa under politieskorte kunne aflevere de første flasker på torvet. Også Hotel D’Angleterre har været tovholder på dette muntre event.

I dag fejres anledningen knap så festligt – men der bliver stadig afholdt et utal af arrangementer rundt omkring i verden for at hylde og fejre høstens første vin. Og det er lige præcis det der er meningen med denne gimmick: At hylde og fejre vinens verden!

Vidste du

At normalt skal en Beaujolais Nouveau drikkes helt ung og gerne inden for et par måneder. I dette tilfælde – fordi kvaliteten er så høj – så vil vinen udvikle sig yderligere over de næste 4-6 måneder. Derfor kan vinen nydes med stort velbehag inden for 2 år.

Beaujolais Villages Nouveau, 2018

Beaujolais Villages Nouveau smager fremragende: Det er en frisk og blød, frugtdreven rødvin med en karakter som friskpresset druesaft. Den passer forrygende godt til fisk - specielt i stegt form. Ristede kastanjer med smør er også en perfekt snack til vinen.


Pris: 75,- pr. fl.
Normalpris: 100,- pr. fl.

Bestil nu og betal i butikken

Klik på den Holte Vinlager butik du helst vil afhente dine varer hos og send en mail – butikken vil bekræfte din bestilling med en returmail.

Holte   Frederiksberg-Allé   Virum   Østerbro   Gentofte   Hillerød    Ballerup   Køge   Roskilde   Store-Heddinge   Odense   Horsens   Otterup   Skagen   Aalborg