Château la Bastide Viognier
Château la Bastide Viognier

Spændende hvidvin fra Corbières!


Viognier er en grøn drue, der primært findes i Sydfrankrig. Den giver typisk fyldige, tørre og aromatiske hvidvine. Denne er ingen undtagelse - den smager simpelthen fantastisk! Så kender du ikke druen eller vil du gerne smage på den igen, er der her en rigtig god anbefaling fra os til dig.

Vinens karakter:

Lysegul farve med grønne nuancer. Vinen har en elegant duft og smagen er forfriskende med noter af citrusfrugter, citrongræs og hvide blomster. Smagfuld og med en smukt afbalanceret syre.

Hvad er vinen velegnet til?

Rigtig god som aperitif, men også meget velegnet til især fisk, salater og Thai-køkken.

Serveringstemperatur cirka 8-10 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på ren Viognier, fra vinstokke der er cirka 12 år gamle. Jordbunden her er  speciel rig på ler og kalk. Druerne høstes ved maksimal modenhed, afstilkes og presses let.  Under fermenteringen har saften en temperatur på 18-20 grader, og gæringen varer 19-20 dage. Vinen lagrer herefter på rustfrie ståltanke i 4 måneder. Til sidst filtreres vinen let og aftappes på flaske.

Om producenten:

Château la Bastide ledes af den karismatiske Guilhem Durand, som med et benhårdt fokus på kvalitet har ført ejendommen op blandt de bedste i Corbières. Samtidig har Guilhem bevaret jordkontakten, så selvom hans vine spiser kirsebær med de helt store, er priserne endnu menneskelige.

En stor vin skal laves i marken, ikke i kælderen, så Guilhem Durand sørger for at hver vinstok yder sit ypperste. Det gør han blandt andet ved at plante dem meget tæt (over 5000 vinstokke pr hektar), så vinstokkene må slås om vandet, og skyde rødderne dybt ned i undergrunden i kampen for overlevelse. Det giver et lavt udbytte pr vinstok, men desto større koncentration og kompleksitet.

Om Corbières:

Corbiéres ligger i Languedoc, i Sydfrankrig. Med en gennemsnitlig nedbørsmængde på kun 400 mm om året er Corbières den tørreste appellation i Frankrig. Undergrunden i området er af meget varieret karakter, hvilket har medført, at man har valgt at inddele appellationen i ikke mindre end 11 underdistrikter.

Det er stadig Carignan-druen, der er den mest anvendte til vin fra Corbières. Den er dog på stærk tilbagegang, siden man indførte en lokal regel om, at den maksimalt måtte udgøre 50-70% af en given Corbiéres vin. Til at erstatte Carignan har man især valgt at satse på Mourvèdre, Cinsault og Syrah, hvilket bl.a. har været med til at forøge og højne de røde Corbières vines smagsmæssige spændvidde.

Corbières-området producerer også enkelte hvide vine, primært på Bourboulenc, Roussanne, Viognier og Grenache Blanc, der som gennemgående fællestræk har en behagelig tørhed og friskhed.
Vis mere
Vis mindre

Château la Bastide Viognier

   På lager
Antal
Alc %14%
LandFrankrig
OmrådeCorbières
VinhusChâteau la Bastide
Årgang2019
DruerViognier
SmagsretningFyldig
Tør
Frisk
Aromatisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Fisk
Salater
Asiatisk
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT00631205
Andre har også købt
Beerenauslese Rheinhessen
Beerenauslese Rheinhessen
Før 149,00
109,00
Silvia Cellars Chardonnay
USA-kassen
USA-kassen
Før 1.034,00
875,00