Barolo DOCG Cannubi Boschis
Barolo DOCG Cannubi Boschis
TOPKLASSE BAROLO.

Denne Barolo kommer fra cirka 50 år gamle vinstokke og er lavet med en kort gæringstid på 10-12 dage. 50 % lagres på 500 liters egetræstønder i 18 måneder, mens de resterende 50 % lagres på slovakiske egetønder af 50-60 hektoliter i 6-12 måneder. Herefter flaskelagres vinen i et år inden den frigives til salg.

James Suckling - 93 point
Wine Enthusiast - 93 point
Decanter - 91 point

Cannubi Boschis' karakter:


Resultatet er en vin med en forførende blomstrende duft rig på falmende roser og violer, efterfulgt af røde bær, lakrids og trøfler. Aromatisk forener den det ekspressive med det subtile, og koncentrationen af aromastoffer er enestående. Vinen stråler af kraft og den vilde ekstrakt nærmest besætter mundhulen. Smagen er majestætisk og voldsomt imponerende. Vinen rammer først sit potentiale 8 år efter høsten og herefter vil den udvikle sig langt og længe.

Om Virna:


Virna bliver i dag regnet for en af de absolut førende producenter i Piemonte. Deres vine bliver fremhævet i mange af de mest kendte vintidsskrifter i verden. Vi er meget stolte af, at vi fik lov til at sælge deres vine i Danmark. Virna Borgogno blev færdig på ønologskolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset Virna, som hun i dag kører sammen med sin søster Ivana og sin mand Giovanni.

Skrevet om Virna:


Decanter (verdens største vinmagasin) skriver blandt andet følgende om Virna: "This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit."

Kultmarken Cannubi Boschis:


Cannubi Boschis Cru vinmarkerne er berømte over hele verden og regnes for et af de bedste steder for Nebbiolo druen. Det skyldes at to forskellige jordbunde løber sammen, hvilket på perfekt vis kombinerer elegancen fra den ene side med koncentration og styrke fra den anden. Kun i de år, hvor vækstforholdene har været exceptionelle, bruges mosten fra Nebbiolo-druerne til Cru Cannubi-vinene.

Anmeldelse af årgang 2013:


James Suckling - Barolo Cannubi Boschis - 97 point:
"Aromas of oyster shell, blackberry and black truffle follow through to a full body, with chewy tannins and lots of dark fruits. Flavorful finish. Needs three or four years to open but already excellent. Drink in 2021."
Vis mere
Vis mindre

Barolo DOCG Cannubi Boschis

549,00
   På lager
Antal
Alc %14%
LandItalien
OmrådePiemonte
VinhusVirna
Årgang2014
DruerNebbiolo
SmagsretningTør
Kompleks
Elegant
Fadpræget
Velegnet tilSmagfulde oste
Bøffer
Vildt
Steg af okse
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531567
Mest sete varer
Andre har også købt
La Torre Brunello di Montalcino
Ebrius Governo IGT
Ebrius Governo IGT
Fra 79,00
BR - Brunello
BR - Brunello
Fra 200,00