Benedetti Amarone 2012
Benedetti Amarone 2012

Amarone i den moderne stilEn Amarone kan klare mange madmæssige parringer, som andre vine må give op overfor. Amaronen går fx rigtig godt til dansk julemad og selv ikke rødkål, brunede kartofler, svesker og æbler kan slå den omkuld. Det er den høje alkohol og koncentrationen i vinen, som står godt til den lidt syreholdige mad.
Lokalt i Veneto spiser man ofte kraftige gryderetter til Amarone, hvilket også et perfekt match.

Benedetti Amarone's karakter:


Røde bær i duften. En frugtig og flot sammensat vin med blommer, sorte kirsebær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Yderst velbalanceret med pæn kompleksitet og lang afslutning.

Sådan laves en Amarone:


Amarone er en af de mest populære vine i Danmark. Den kraftige og alkoholtunge vin, som ofte holder mere end 15% alkohol, har vundet vores hjerter. Amarone fremstilles i Valpolicella i Veneto i det nordlige Italien - ikke så langt fra Gardasøen. Et smukt kuperet område på kanten til Alperne. Vinen produceres som en almindelig vin på gængse druer som Corvina, Rondinella og en række øvrige lokale druer – de samme druer, som i de almindelige bordvine fra Veneto. Det, der adskiller en Amarone er derimod, at man, efter at druerne er plukket, lader dem tørre i typisk 3 måneder i store tørrehuse.
Oprindeligt blev de lagt på tørrelofter på sivmåtter, og kun de bedste og mest sukkerholdige druer blev udvalgt. Denne "tørringsproces" fordamper noget af vandet i druerne (typisk omkring 30%) og derved koncentreres sukkerindholdet. Og da det er sukkeret, der omdannes til alkohol, giver det mere alkohol til Amaronen. Først derefter presses druerne og fadlagres. En meget tidskrævende og dyr proces som gør, at vinene generelt er kostbare.

Om producenten:


Vingården Benedettis historie begynder i 1924. Angela og Gaetano Chesini havde efter mange års hårdt arbejde i Tyskland endelig fået sparet nok penge op til at kunne købe et stykke land i Valpolicella. Med deres egne hænder byggede de et hus og anlagde frugttræer og vinmarker.

To generationer senere overtog Guiseppe, Davide og Simone vingården fra deres forældre, i 1995. De har alle uddannet sig inden for vindyrkning, og i 2003 lancerede de deres første Amarone vin. Både deres Ripasso- og Amarone vine opnåede fra start stor anerkendelse, og det skyldtes hårdt og dedikeret arbejde med især kultivering af vinstokke, manuel håndplukning, det møjsommelige arbejde ved vinfremstilling, og sidst men ikke mindst, dygtig markedsføring. Familienavnet Benedetti betyder i øvrigt ”velsignet”.

I dag består vingården af 14 hektar land beplantet med vinstokke i Valpolicella området, og vinene eksporteres til 15 lande.
Vis mere
Vis mindre

Benedetti Amarone 2012

   På lager
Antal
Alc %15%
LandItalien
OmrådeVeneto
VinhusBenedetti
Årgang2012
DruerCorvina
Rondinella
Croatina
Corvinone
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Krydret
Tør
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Smagfulde oste
Julemad
Bøffer
Kød fra grillen
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP12170112
Mest sete varer
Fontaine du Sud
Fontaine du Sud Fra 69,00
Spanien Kassen
Spanien Kassen Før 785,00
525,00
C de Camille
C de Camille Fra 55,00
Anniversario
Anniversario Fra 49,00
Andre har også købt
Schloss Bockfliess Pinot Noir
Schloss Bockfliess St. Laurent
Folie à Deux Zinfandel