Amarone 2005 "Extraordinare"
Amarone 2005 "Extraordinare"
Hos Ca’ del Monte laves Amarone i den gammeldags klassiske stil, hvor det er vigtigt at den er let at drikke, men der skal være bund og karakter der viser at kvaliteten stammer helt fra jordbund, micro klima, druernes pleje og så især fremstillingen af mosten. Hos Guiseppe Zanconte er det verdens mest naturlige ting at lave så god vin som muligt. Han ved at det betaler sig.

Amarone 2005:
Bedste årgang siden 2000.
Koncentreret duft af kirsebær, mørke blommer, figner, tobak og læder. Smagen er meget intens med mørke blommer, tranebær, kirsebær, og noter af lakrids. Kraftig vin med fokus på frugt og fylde. Milde tanniner pga. den flotte alder og en fin balance mellem syre og frugt, der holder bærsødmen fint balanceret. Alkoholen er traditionel høj, men pænt pakket ind. Det er tydeligt at denne vin var voldsom i sine “unge dage”. Super årgang 2005 har modnet godt og er på sit højeste nu og 5 år frem.
Flot Amarone med meget lang blød eftersmag."

I Italien bliver Amarone mest brugt til den sidste stykke kød til middagen og så til osten. Det store ostebord bliver ekstraordinært med god Amarone. 2005 passer perfekt hertil eller til et glas efter det hele...

Ca’ del Monte huset bliver i dag regnet blandt top producenterne i Valpolicella. Hans Ripasso og hans Amarone får igen og igen guldmedaljer ved producenternes egen smagning, den mest betydningsfulde af alle.

“Sådan skal en rigtig Amarone smage”.

Vis mere
Vis mindre

Amarone 2005 "Extraordinare"

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %16%
LandItalien
OmrådeVeneto
VinhusCa' del Monte
Årgang2005
DruerCorvina
Rondinella
Molinara
SmagsretningKraftig
Krydret
Tør
Velegnet tilTunge retter
Smagfulde oste
Julemad
Vildt
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531057
Mest sete varer
Edizione
Edizione Fra 149,00
Château Laussac
Château Laussac Fra 59,00
Sommerkassen
Sommerkassen Før 752,00
499,00
Anniversario
Anniversario Fra 49,00
Andre har også købt
L'étoile de Villegeorge
Château Laussac
Château Laussac
Fra 59,00
Esprit Commanderie Pomerol