3 flasker Côtes du Rhône Villages Vieilles Vignes i trækasse
3 flasker Côtes du Rhône Villages Vieilles Vignes i trækasse
Fik i april 2017 88 point i DinVinGuide:
"Funklende frisk i farven og med en saftig duft at sort frugt. Nyder frisk peber, oregano og friske brombær i smagen. En over medium frugtsyre, der giver det friske liv i glasset og tanniner, der renser gummerne. En god frisk årgang, som skal nydes, mens den har sin friskhed."

At en vin er lavet på druer fra gamle vinstokke – vieilles vignes – betyder ekstremt meget. Rodnettet er forankret dybt nede i jorden, og det tilfører vinen mineraler og smagsstoffer af uvurderlig karakter. Vinen er lavet på 80% Grenache og 20% Syrah. Druerne kommer fra minimum 60 år gamle vinstokke.
I duften, bærer denne vin præg af sorte bær og frugter. I smagen findes brombær, oregano, lakrids, sød tobak og frisk peber.    En god frisk frugtsyre giver vinen liv i glasset og husk ikke at gem vinen for længe, da netop friskheden skal nydes i denne vin. Perfekt til grillet kød.


Domænet fik sit navn i 1969, da Roger Perrin overtog vingården efter sin svigerfar, Paul Bravay. Under tragiske omstændigheder døde han midt under en høst i 1986, og herefter overtog sønnen, Luc.
Luc var færdiguddannet som ønolog og havde været i lære hos Chateau Beaucastel – én af de absolut bedste producenter i Chateauneuf-du-Pape. Han moderniserede faciliteterne i slutningen af 90’erne, så bygninger såvel som udstyr, den dag i dag, fremstår særdeles velordnede. Men også han blev ramt af en trist skæbne og tabte kampen mod kræften i 2010. Siden har vingården været drevet af Luc’s søster, Véronique og hendes søn, Xavier. Véronique arbejdede inden overtagelsen, som praktiserende ønolog i Bourgogne og Xavier har gennemgået en ønologisk uddannelse i Macon, ligeledes i Bourgogne.
De to og resten af holdet, arbejder nu på, at forevige Roger og Lucs visioner, med grundprincipperne; observation, respekt for naturen, knowhow og tæt samarbejde med deres kunder.

Geografi:
Domaine Roger Perrin er beliggende i den sagnomspundne landsby Chateauneuf-du-Pape, som er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen. Rhône-dalen er ca 800 km lang og går gennem Frankrig og Schweiz. Den har sit udspring i Valais i Schweiz og sit udløb i Camargue, et stort sumpområde syd for Nîmes og Avignon.

Anmeldelser af tidligere årgang:

Årgang 2013:Kåret som Årets Bedste Grillvin i AOV:

Topscorerne i testen
"Domaine Roger Perrin 2013, Vieilles Vignes, Cotes du Rhone, Frankrig 6 stjerner
Smagsnoter: Interessant vin med mange indtryk. Thaibær, grafit, lakrids i næsen. God fylde, rund vin med struktur, god mineralsk afslutning. God koncentration. Flot vin der passer perfekt til grillmad."

5 Stjerner i Finansbureauet:
"Flot Côtes du Rhône i saftig stil. Mørke kirsebær og solbær i næsen og  mellemfyldig mund med dominans af mørk frugt akkompagneret af noter af  tobak og lakrids. Godt køb."
Vis mere
Vis mindre

3 flasker Côtes du Rhône Villages Vieilles Vignes i trækasse

422,00
   På lager
Antal
LandFrankrig
OmrådeSydlig Rhône
VinhusRoger Perrin
Årgang2014/2015
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Krydret
Velegnet tilBøffer
Kød fra grillen
Lam
Flaskestørrelse3 x 75 cl.
TypeRødvin
VarenummerHV0004
Mest sete varer
Andre har også købt
Serre Susumaniello
Observer Varietal Carménère
Gorukassen
Gorukassen
Før 747,00
575,00